Bokslut

När till och med tiden lägger sig som en hora på gatan jag växte upp. När till och med döden ger upp som ett kapitulerat folk. När även jag ger mig och andas morgondagens defaitism. Då ska jag ge mig av, avsluta det oavslutade. Jag ska ta tillbaka varenda känsla jag lånat till kullerstenarna, havet, barerna, institutionerna. Allt ska jag ta tillbaka, allt ska jag ha – ett lån är ett lån.



Minns du när vår skola brann, när vi var små? Minns du, att vi stod där, tittade på askan och allt luktade brandrök. Vi blev vuxna där vid det svedda träet och sirenerna och jag gav ett löfte till staden, att jag aldrig kunde bli kvar, att andningen blir svårare här.  Det finns inget som är mer passande att i minnet återvända dit, till den dagen när vi blev tillräckligt gamla för att förstå att staden är en falsk förespelning från fundamentet uppbyggt på svek och ånger och byggt av herrar med tvinnade mustascher och döda själar.
Det här få bli ett sista inlägg, ett bokslut. Nu börjar något nytt, något äkta.

 


Världspoesidagen

Jag ska ensam storma Bastiljen
Med hjärtat i handen
Och med manschetter dränkta i solsken
Ur askan ska min revolution
Eka i oändlighet
Som ett nytt universum
Jag ska ensam storma Bastiljen
Med hjärtat i handen
Och med manschetter dränkta i solsken
Ur askan ska min revolution
Eka i oändlighet
Som ett nytt universum

Medan giftet verkar

Jag har inte skrivit på länge. Inget av vikt. Jag vet inte, jag tror inte jag kan just nu heller. Det kommer inget från hjärnan till fingrarna. Jag kan inte nagla fast mina ord på pappret.


Får försöka finna inspirationen i Bruno K Öijers dikt när jag kommit hem istället, kanske hittar jag något där som hjälper till.
Det hade varit bra med en utommänsklig inspiration när man i frenesi bara skriver utan att veta vad, utan bara låter allt flöda. Känner mig tom.


Böcker

Böcker. Eftersom det inte finns så mycket att skriva om, så kan jag lika gärna berätta att jag har beställt böcker. Dessa blev det:
-Walden av Henry Thoreau, det är dåligt av mig att jag inte läst något av Thoreau.
-Kallocain av Karin Boye, jag läser alldeles för lite av kvinnliga författare.
-Vägen av Cormac Mccarthy, filmen är inte alls särskilt bra, men jag har höga förhoppningar om att boken ska vara bra. Det finns potential.
-Dödssynden (to kill a mockingbird) av Harper Lee, en sådan där bok jag funderat på att köpa och läsa under lång tid, men som det inte blivit av förrän nu.

Beställningen andas dystopi och postapokalysm, jag gillar det.
Jag köpte även Olof Lagercrantzs Om konsten att läsa och skriva, när jag var i Halmstad, som jag tänkte jag skulle börja läsa ganska omgående. Annars läser jag för tillfället Buss på villovägar av Steinbeck parallellt med Jakten på en mördare av Tobias Barkman.



fleur de lise

Som en elektrisk chock genom skelettet



RSS 2.0